För arrangörer

Malmars Makalösa är jazz, rock och hiphop, men de är också blues, country, folkmusik, pop, soul, dansband, calypso, reggae och bossa. Få musikstilar undgår detta Göteborgsband som aldrig missar möjligheten att sätta tänderna i något nytt. Låtarna med sina lekfulla texter skrivs av bandets båda sångerskor, som älskar att leka med ord och toner. Och med glimten i ögat bjuder de in den som har lust till sång och rörelser.

En bra konsert glöms inte i första taget, och den som upplevt detta band live har gått hem med det där härliga sprittet i benen, och ett knippe nya melodier och rim i huvudet. Malmars Makalösa sprider spelglädje, poesi och livslust till barn i alla tänkbara åldrar. Låt dig ryckas med, du också!

Sagt om Malmars Makalösa

”Fint, genuint, och med inlevelse. Malmars Makalösa gör nyskriven musik för både barn och vuxna, det blir som att gå in i en sagovärld en stund.”

– Ida Kaivola, konsulent, Göteborgs Stads Kulturförvaltning

”När jag hör Malmars Makalösa blir jag glad och upprymd. Musiken slår an en nerv som gör att man både vill sjunga med och dansa en sväng. Bandets medlemmar har en stor musikalisk bredd som avspeglar sig i låtarna, arrangemangen och i den sköna glimten i ögat.”

– Helena Wattström, musiklärare och utbildningsledare för musiklärarutbildningen i Göteborg

”Musik i olika musikstilar som barnen känner igen – allt från visa och jazz, till hårdrock och rap – får barnen att röra på sig, headbanga och skaka rumpa. Malmars makalösa får snabbt en fantastisk publikkontakt och får med sig barnen så att de sjunger med i den egenhändigt komponerade musiken. Som arrangör upplever jag att gruppen är mycket flexibel och pålitlig att samarbeta med, allt fungerar väldigt bra från planering till genomförande.”

– Lisa Strömbom, Kultursekreterare Ulricehamns kommun

 

Sagt om skivan Tänk om… :

”Gruppen bakom cd:n är ett musikaliskt sexmannaband från Göteborg som bjuder på elva musikspår i olika genrer såsom jazz, country, rap, folkmusik, rock och blues. Tåglåten tuffar igång till charmig, amerikansk folkmusik, (Amerikana) från 1900-talet. En dålig dag är svängig gladjazz, 50-tals-musikal-dansmusik i Povel Ramel-stil. Mina två favoriter är Utelåst – en riktigt härligt rockig låt som är lätt att sjunga med i. Det är ösig hårdrockskänsla à la Deep Purple i sången och orgeln på slutet. Spöket Helga är en groovy tyskbrytande sång med en snygg ”hit the road”- ackordgång. Allt som allt får vi mycket ”girl power” i sången. Det är charmigt, kul, svängigt, varierat, lite absurt och fullt av spel- och sångglädje.”

– Pia Persson, förskollärare i musikförskola

(Ur tidningen Förskolan 2014-01-17)

 

”Tre måste-skivor just nu: 1. Malmars Makalösa – Tänk om… , Härlig och annorlunda skiva! Bästa spår: Steka Pannkakor. — ”

– Conny Carlsson, barnredaktör tidningen VISIR-aktuellt

(Ur tidningen VISIR-aktuellt nr 3-4 2012)

 

” — ungt och välklingande barnmusikband med stor genrebredd —”

Ur Lira Musikmagasin nr 5 2012

 

Föreställningsfakta

Längd: ca 45 min
Målgrupp: Alla med barnasinnet kvar
Pris: efter överenskommelse

Videoklipp

Se vår trailer

 

Vi finns även här:

MCV

Kulturkatalogen

Kulturterminen

Skapande skola

Spotify

Facebook

 

Bokning

Malmars Makalösa samarbetar med bokningsbolaget Kultivation.

För att boka oss, kontakta Johan Karlberg:

kultivationmusic@gmail.com / 0705 – 58 92 75

www.kultivation.se

 

Dokument

Flygblad Mitt i spenaten
Teknisk rider (för större arrangemang)
Stage plot